۱۳۸۹ خرداد ۲۸, جمعه

روش پخت کلوچه زابل (سوغات) همراه با عکس

با سلام

امروز میخوام با جدید ترین عکسها از زابل وبلاگمو اپ کنم عکس هایی که مطمینم تو هیچ جای این فضای مجازی نمی تونی پیدا کنی

برای دیدن عکس ها در سایز اصلی روی لینک زیر عکس ها کلیک کنید

آماده کردن خمیر در یک نگاه کلی

الک کردن آرد برای گرفتن سبوس اضافی آن

دومین مرحله آماده سازی ریختن مواد در ظرف مخصوص

مواد مورد نیاز : آرد شکر تخم مرغ رازیانه (به زبان زابلی بادیو که مخفف بادیان هست) و سیاه دانه و کنجدو خمیر مایه

شکل اولیه خمیر

شکل بعدی از خمیر

ورز خمیر برای سفت شدن و آماده شدن

حالت مطلوب و وجود مواد مورد نیاز برای کلوچه

بهترین حالت خمیر

بعد از آماده شدن خمیر خمیر را مدتی میگزاریم تا جا بیفتد چگونه جا افتادنش بر اثر تجربه کسب خواهید کرد (کمی پف خواهد کرد) بعد از جا افتادن دوباره در ظرف مخصوص ورز می دهیم

بعد از آن به شکل دایره در عکس بعد در طرف چپ عکس واضح است

پهن کردن خمیر

بریدن خمیر

اگه بخواین که داخل کلوچه خرما بزارین (کلوچه خرمایی) باید با لیوان به صورت دایره بریده و درونش خرما گذاشته به به صورت مثلثی جمع میکنید در عکس های بعد نشان داده خواهد شد(رجوع کنید به دو عکس آخر پست)

اگه میخواین خرمایی نکنین به فکر زیبایی ش هم نیستین و به فکر وقتتان هم هستید از چاقو برای برش استفاده کنین

مرحله بعد شانه زدن برای زیبایی و سوزن زدن که با نوک تیز چاقو و یا چیزی شبیه به آن میتوانید انجام دهید برای پف نکردن کلوچه است

شانه زدن

آماده پخت شدن کلوچه

گذاشتن در سطح تنور گازی

در قدیم از تنور های محلی که با چوب و سوختنی های دیگر داغ میشد درست میکردند ولی به دلیل زحمت زیاد آن شیوه در حال حاضر از تنور های گازی استفاده میشود

نمایی از کلوچه ها در تنور

برداشتن کلوچه ها از تنور و حالت مطلوب برای برداشتن

بهترین حالت برای خارج کردن از تنور

قبل و بعد از پخت در یک نگاه

چی شد دهنتون آب افتاد؟ پس سعی کنید یا خودتون درست کنید و یا تشریف بیارین زابل و نوش جون کنید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر